Srpen 2016

Švédské brambory

26. srpna 2016 v 13:06 | Johny |  Recepty

Suroviny:

1 Pórek
Brambory
2 Smetany
Kmín, sůl
Olej

Postup:

Brambory oškrábete a nakrájíte na kolečka.
Pórek si nakrájíte na půlku a krájíte ho na půlkolečka.
Zapékací mísu vytřete olejem a pokladete brambory.
Osolíte, přidáte kmín, dle chuti.
A nakonec na to vše nalijete smetanu. Nemusíte se bát, když to
bude v tom plavat, smetana se vypeče.
Vše důkaldně promýcháte, ať jsou všechny ingredience všude
stejnoměrně rozprostřené.
A dáte zapéct do trouby na 180°C a necháte péct, nemám na to
přesný čas, protože si to kontroluji. Poznáte to tak, že je to zapečené jako klasické brambory.
Tak a to je vše, rychlý, snadný a i pro mě levný recept.
Moje vyjadřoácí schopnosti jaksi kolísají, tak snad to pochopíte...
ITADAKIMASU >,< ;-)